Jah, hea meelega jagan õnnetuse üksikasju et sellest õppida. Oli 12. Septembri hommik ja väga kena ilm, soe ja nõrk tuul ning taevas selge. Kuna ammu olin plaaninud lendu mere ümbruses võtsin sõidu ette Kunda piirkonda. Jõudnud kohale, hindasin tuule suunda ühtlaseks ja kiiruseks 2-3m/s, puude lehed kergelt sahisesid puhangu ajal. Egas midagi, mootor maha ja soojaks, tiiva ülestõmme ja liinide kontroll ning külge ja esimesel katsel sain maast lahti. Umbes 3 sek pärast märkasin et liigun maa suhtes tagurpidi ning ei tõusnud kõrgemale. Andsin pisut gaasi ning lasin tiival kergelt paremasse kaldesse minna. Edasi käis kõik ruttu ning visuaalselt ei jõudnud enam tiiva asendit kontrollida. Jõudnud umbes 10-12m kõrgusele toimus tiiva kiire läbivajumine paremasse kaldesse. Samal ajal tõmbasin mõlemat sanga võrdselt umbes rindade kõrguseni ja lisasin gaasi kuni 80% peale. Ei aidanud enam, MAA TULI VÄGA KIIRELT JA TABASIN PAREMA JALA NING RAAMI NURGAGA Maad. Hetkeline šokk pärast mida lülitasin mootori välja ja kontrollisin olukorda. Parem jalg rippus küljes, selgelt oli näha lahtist sääreluu murdu. Valu hakkas ligi hiilima, verd voolas. Kuna olin üksi, haarasin kohe katkise korpusega telefoni ja liikumisvõimetuna suutsin vaid rakmetest lahti harutada. Kiirabi tuli 6 min pärast ja edasine teekond viis keskhaiglasse opilauale. Antud foto on tehtud minut enne starti ning tuulekaart näitab punase ringi sees selle piirkonna olu umbes samal ajal. Kas äkiline tuulepuhang ristisuunas stardile? Kuna antud konfiguratsioonis mootoriga olin korduvalt edukalt varem lennanud, ei saanud olla tegu massikeskme vale asendiga.
Manused: |

IMG_20231004_154120.jpg [ 368.55 KB | Vaadatud 446 korda ]
|

Screenshot_20231004_153648.jpg [ 278.95 KB | Vaadatud 446 korda ]
|
_________________ Õhus vaevalt pükse täis teed...
|