PROPELLER

Motovarjurite foorum
Tänane kuupäev Reede Mär 29, 2024 12:23 am

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi




Tee uus teema Vasta teemale  [ 1 postitus ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Esimene lend 2003.a. suvi
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 23, 2007 7:31 pm 
Eemal
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Aug 08, 2007 11:56 am
Postitusi: 108
Asukoht: Peep Freirik - Ääsmäe/Tallinn/Otepää
No nii, teen siis alguse lahti..
Aasta oli siis 2003 , olin just golfi kursustel Niitvälal kui helises telefon ja teisepool oli Ott Maaten kes teavitas, et täna õhtupoolikul on ok ilm ja võiksime teha esimese lennu (olin lugenud mootorvarju abc-d ja põllutunnidki seljataga koos Oti poolt estatud küsimustega) nii, nüüd on see siis käes mõtlesin...
Eelmisel päeval põllul olles juhtus Ülaril väike äpardus, nimelt tegi ta madallendu alla tuult ja nõrk mootor ei jaksanud teda uuesti üles tõsta, ning hetkepärast oli ta selili viljapõllul nagu kilpkonn. See väike vahejuhtum pani mind hetkeks mõtlema kas ma hakkan ikka õige hobiga tegelema või peaksin ikka jätkama golfi kursust, siis aga nägin kuidas Ülar tõusis püsti, täiesti tervena ja isegi ilma kriimustusteta, ainult kirus ja vandus (krt jälle propa läks jne...)
Enne esimest lendu oli hirm ikka rohkem maandumises kui stardis, sest mootoriga mööda põldu joostes tuli see esimestel kordadel ka enam vähem välja.
Nii siis esimene start-varju väga hoolikalt maha laotanud, vabaotsad ja istme rihmad korralikult Oti abiga kinnitanud, ning kuidagi väga vaevaliselt ennast püsti ajanud käivitasin mootori ja lasin mitmed korrad mootori pöördesse ET IKKA KINDEL OLEKS. Nüüd siis rinnaga sikutamine koos käte tõstmisega ja hoojooks (ja väga pikalt, ilma gaasita, ET IKKA KINDEL OLLA VARJU KORRASOLEKUST PEAKOHAL) hakkasin vaikselt gaasi andma ja tundsin kuidas läks olemine väga kergeks, natuke veel gaasi ja nüüd siis eemaldungi maapinnast-hurraaa ma lendan, mehed ma lendan. Võtsin piisavalt kõrgust ja Oti käskluse peale hakkasin minema istmesse, kuid istmesse oli tõesti raske minna ja hakkasin uuesti kõrgust koguma, üritasin uuesti, kuid asjatult. Alles kolmandal katsel õnnestus mul istmesse saada ja siis alles tundsin õiget lendamise mõnu.
Maandumisel tegin nii nagu õpikus kirjas, lisaks kuulasin veel Otti, kes andis mulle juhiseid raadio teel, kuid maandumisel sikutasin vist vasakut troppi paremast rohkem ja vari keeras kergelt vaskule, ning korraks libisesin p...... vastu maad, kuid sain jälle kiiresti püsti ning tunne oli fantastiline.


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 1 postitus ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
cron
POWERED_BY
et 3.0.10